20 Aralık 2017

,

Ahid Tamimi’ye Özgürlük

7
GÜNCEL: Besim Tamimi’nin Facebook’tan bildirdiğine göre, kızına destek vermek için Benjamin karakoluna giden Ahid’in annesi Neriman Tamimi de İsrail işgal güçlerince tutuklandı. Herkesin Ahid ve Neriman’ın serbest bırakılmasına dönük çağrımıza iştirak etmelerini istiyoruz ve aşağıda takdim ettiğimiz uyarımızı güncelliyoruz.
16 yaşında olan ve Filistinlilerin yaşadığı, işgal altındaki Nebi Salih köyündeki eylemleriyle öne çıkan, toprak müsaderesi, kaynakları çalan yerleşim inşaatları hatta köyünde kuyu açılması konusunda gösterilere katılmış, İsrail askerlerine karşı ailesiyle birlikte durma cesareti göstermiş olan Ahid Tamimi 19 Aralık günü sabahı tutuklandı.
Ahid’in babası Besim’in Facebook’ta paylaştığı bilgiye göre Ahid Nebi Salih’te askerleri protesto ettikten sonra İsrail medyasının saldırısına uğradı ve bu saldırı üzerinden tutuklandı. O gösteride 14 yaşındaki Muhammed Tamimi başına gelen plastik mermi yüzünden komaya girdi. Babanın bildirdiği kadarıyla askerler eve saldırdı anneyi ve çocuklarını dövdü, telefonlara, kameralara, dizüstü bilgisayara ve diğer elektronik cihazlara el koydu. Ahid sonrasında askerlerce bilinmeyen bir yere götürüldü.
Ahid Filistinlilerin haklarını savunma amaçlı mücadelesiyle tüm dünyanın tanıdığı bir isim. Kardeşini askerlere karşı koruduğu olayı herkes biliyor. Ramallah civarındaki köyler gibi Nebi Salih’te de toprak müsaderelerine tanıklık edilince bu tür yerlerde gösteriler gerçekleştirilmişti. Türkiye ve Güney Afrika gibi yerlerde konuşma fırsatı bulan Ahid bu yıl başlarında Filistin direnişinde kadınların yeri ile ilgili bir konferansta Leyla Halid, Sahar Francis ve parlamentonun bir dizi üyesi ile birlikte konuşma yapmıştı.
2017 başında Filistinliler-Siyahlar dayanışması ve ortak mücadele konusunda eylemci ve yazar Nadya Tannous, Siyahların kurtuluş mücadelesi eylemcisi ve siyasi temsilci Amanda Weatherspoon ile birlikte ABD genelinde yapılacak bir geziye katılacağı dönemde, Ahid’in ABD vizesine “idari tedbir” konuldu. Vizenin uzun süre verilmemesi yüzünden Ahid geziye katılamadı.
Samidoun Filistinli Tutsaklar Dayanışma Ağı, Ahid Tamimi ve Neriman Tamimi’nin ayrıca Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi ardından İsrail işgal güçlerince 450’den fazla Filistinlinin tutuklanmalarını kınar. Filistinli Tutsaklar Komisyonu üyesi Issa Qaraqe’nin ifadesiyle, aralarında Ahid’in, Abdulhalik Burnat ve Fevzi Cüneydi’nin bulunduğu gözaltındakilerin yaklaşık yarısı çocuk. İsrail hapishanelerinde yüzlerce çocuk bulunuyor ve bu çocuklara sık sık dayak atılıyor, tacize maruz kalıyor, hukuku ihlal edecek biçimde, sorguya ailelerin ve avukatların katılmasına izin verilmiyor. Bizler tüm dünya genelinde vicdan sahibi insanların Ahid’in ve işgalciye ait gözaltı merkezlerinde, sorgu merkezlerinde ve hapishanelerde bulunan diğer gözaltındaki ve tutuklu Filistinli çocukların ayrıca tüm gözaltındaki ve tutsak Filistinliler yanında Neriman Tamimi’nin de özgürlüğünü talep etmelerini istiyoruz.
Filistin halkının direnişinin tutuklamalar ve baskıyla susturulması asla mümkün değildir. Tüm dünya genelinde bizlerin Kudüs’ü savunan, saldırı altındaki halkını ve tüm toprağını koruyan Filistin halkından yana olduğumuzu açık bir dille ifade etmeliyiz. Bu tavır, kurtuluş, halk ve işgal altındaki anavatan için verilen mücadelede dâhilinde, gözaltında bulunan ve tutuklu Filistinli tutsakların safında olmayı gerekli kılmaktadır.
EYLEME GEÇİN:
ABD’deki destekçiler: Bölgenizden sorumlu kongre üyenizi arayın ve onun Filistinli Çocukların İsrail Ordusunca Gözaltına Alınmasına Son Verecek İnsan Hakları Kanunu’na (HR 4391) destek vermesini isteyin. Kongre üyelerine Ahid’in tutukluluğu ile ilgili gerçeği anlatın, onların Ahid’in serbest bırakılması için harekete geçmelerini isteyin. Kongre üyenize kanun tasarısına destek vermesini söylemek için tıklayın. Onlara Ahid’i ve diğer Filistinli çocukları serbest bırakmaları konusunda İsrail’e baskı uygulamalarını söyleyin.
Uluslararası destekçiler: Hükümet yetkililerini arayın ve onlara Ahid Tamimi ve diğer Filistinli çocuk tutsaklar, ayrıca Neriman Tamimi’nin özgürlüğü için harekete geçmelerini söyleyin.
Kendi ülkenizdeki devlet yetkililerini acilen arayın:
Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop: + 61 2 6277 7500
Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland: +1-613-992-5234
Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Federica Mogherini: +32 (0) 2 29 53516
Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully: +64 4 439 8000
Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson: +44 20 7008 1500
ABD Başkanı Donald Trump: 1-202-456-1111
Ülkenizdeki İsrail büyükelçiliğini arayıp onların Ahid Tamimi ve diğer Filistinli çocuk tutsaklarla ilgili gerçekleri bildiğinizi öğrenmelerini sağlayın. Ahid ve annesi Neriman’ın ayrıca diğer gözaltındaki çocukların derhal serbest bırakılmasını talep edin. İletişim bilgileri burada:
Kudüs’le ilgili gösterilere katılın, bu bildiriyi dağıtın, herkesi Ahid ve Filistinli tutsaklardan haberdar kılın. Filistin’in özgürlüğü mücadelesine başkalarının katılmasını sağlayın! İsrail ve onun suçlarına ortak olan HP ve G4S gibi şirketlere karşı boykot, tecrit ve yaptırımlar (BDS) kampanyasını inşa edin.
Samidoun
18 Aralık 2017

0 Yorum: