13 Şubat 2016

,

FHKC'den Syriza'ya Kınama


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyonist devletle sol ve sosyalistleri temsilen seçilen Yunan hükümeti arasında kısa süre önce kurulan yakın ilişkilere yönelik itirazını ifade eder. Yunan hükümeti Yunan, Filistin ve dünya halkları için kritik önemde olan hususlarla ilgili olarak herhangi bir gerekçe öne sürmeksizin, önceden ifade ettiği konumları terk etmiştir.
Cephe bu konumlarla alakalı olarak Syriza koalisyonu üyelerini bilgilendirmiştir. Buna ek olarak Yoldaş Leyla Halid, Avrupa Parlamentosuna yaptığı ziyaret esnasında, Siyonist devletin uluslararası planda boykot edilmesini amaçlayan kampanyanın giderek büyüdüğü ve bu devletin uluslararası düzlemde tecrit edildiği bir dönemde bu türden anlaşmalara itiraz ettiklerini söylemiş ve endişelerini dile getirmiştir.
Cephe, Yunanistan ve işgal devleti arasında artan işbirliğine karşı çıkılması hususunda tüm solcu ve demokratik güçlere çağrıda bulunmuş, Yunan halkının Filistin halkıyla kurduğu dayanışma ilişkisinin ağırlık kazanacağı konusunda tam bir güven içerisinde olduğunu söylemiştir. Bu tarihsel ve somut halk dayanışması Yunan hükümeti ile ırkçı devlet arasında imzalanacak her türden anlaşma tarafından asla sarsılmayacaktır.
FHKC ayrıca Türkiye ile işgal devleti arasında giderek artan askerî ve ekonomik işbirliğini de kınar, ayrıca Yunanistanın aldığı resmî konumların Yunan halkının gerçekliğini ve duygularını, Filistin halkının yürüttüğü davanın tarihsel konumunu asla yansıtmadığını ifade eder.
FHKC
12 Şubat 2016

0 Yorum: