26 Şubat 2016

,

"Terörist" İhvan


ABD’li Siyasetçiler Müslüman Kardeşler’i “Terörist” İlân Etti
ABD’li siyasetçiler Kongre’deki bir komitenin Müslüman Kardeşler’i “küresel bir tehdit” olarak tarif eden bir kanun tasarısını geçirmesi ardından, örgütü terörist örgüt statüsüne sokup yasaklamaya dönük ilk adımı attılar.
Temsilciler Meclisi hukuk komitesi “2015 tarihli “Müslüman Kardeşler’in Terörist İlân Edilmesi Kanunu”nu yürürlüğe soktu. Kanuna göre örgütün amacı Batı medeniyetini “içeriden” yıkmak.
Kanun tasarısını kaleme alan, Kongre’deki Cumhuriyetçi Parti üyesi Mario Diaz-Balart’ın ifadesiyle “ABD Müslüman Kardeşler’i ulusal güvenlik stratejimizin bir parçası olarak, terörist örgüt kabul etmek ve ona karşı yaptırımlar uygulamak zorundadır. Cihadcı hareket El-Kaide ve Hamas gibi dünya genelinde kimi terörist ağları aktif olarak desteklemekte ve finanse etmektedir.”
Gene Cumhuriyetçi Parti üyesi olan komite başkanı Bob Goodlatte ise şunu söyledi: “Müslüman Kardeşler’in terörizmi benimsemesi ve onun ABD’nin ulusal güvenliğine ve Amerikalıların hayatına yönelttiği gerçek tehdit bu örgütün terörist ilân edilmesi konusunda epey geç kaldığımızı gösteriyor.”
Kanuna karşı çıkan, Demokrat Parti’nin Kongre üyesi John Conyers tedbirin ABD’de sürmekte olan İslamofobinin bir sonucu olduğunu söylüyor.
Müslüman Kardeşler’in terörist bir örgüt olarak adlandırılabilmesi noktasında yeterli araştırmanın yapılmadığını söyleyen Conyers, komitenin kanun tasarısını “tek bir oturum yapmadan ve bu eylemimizin diplomasi ve dış politikada ciddi sonuçlar doğurup doğurmayacağını dikkate almadan gündeme getirdiği” üzerinde duruyor.
“Korkarım bu kanun tasarısı esas olarak toplumumuzun bilinçaltındaki korkulara sesleniyor. İslamofobinin iyi bir taktik olup olmadığını zaman gösterecek ama iyi bir politika olmadığı kesin. Bu politika ulusal güvenliğimize veya dış politikayla ilgili çıkarlarımıza asla hizmet etmiyor.”
Kanun tasarısı 17’e 10 kabul edildi.
Tasarı şimdi Temsilciler Meclisi’nde tartışılıp oylamaya sunulacak. Seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için çalışma yürüten Senatör Ted Cruz ise Senato’ya benzer bir tasarı sundu. Bu tasarının da onaylanması gerekiyor.
Eğer kongre ve temsilciler meclisinden geçerse tasarı Obama’ya sunulacak, o da on gün içinde ya veto edecek ya da yürürlüğe sokacak.
Eğer onaylanırsa Müslüman Kardeşler ile bağlantılı insanların ABD’ye girişine mani olunacak. Dahası örgüte maddî destek sunanlar yargılanıp cezaya çarptırılacak.
Son olarak ABD Maliye Bakanlığı, Müslüman Kardeşler’e ait her türden varlığı elinde bulunduran veya kontrol eden ABD’deki finans kurumlarından bu varlıklar da dâhil olmak üzere her türden finans işlemini bloke etmesini isteme yetkisine sahip.
MME
25 Şubat 2016

0 Yorum: