17 Eylül 2015

,

Siyonizme Karşı Birlik ve Eylem Çağrısı



Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bilhassa herkesin katılmasını ve etrafında birleşmesini gerekli kılacak kitlesel bir ayaklanmanın patlak vermesinin mümkün olduğu koşullarda, Kudüs’ü ve kutsal mekânları işgal altında tutan Siyonistlerin yürüttükleri sistematik savaşa karşılık vermek amacıyla, işgal altındaki kentte bulunan birleşik ulusal liderliğin yeniden oluşturulması çağrısında bulundu.

FHKC Genel Sekreteri Yardımcısı Ebu Ahmed Fuad konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Mescid-i Aksa Camii’ne zorla girip Kudüs’ün muhtelif mahallelerini işgal eden Siyonist düşmanın canice saldırısı, FKÖ yürütme komitesi ile merkezî konseyin acilen toplanıp intifadanın fitilini ateşlemek için birleşik bir ulusal liderliğin oluşturulması yönünde karar almasını gerekli kılmaktadır. Bu liderlik, istisnasız tüm grupları, gençlik liderlerini ve toplumun muhtelif kesimlerini içermelidir. Bu moment, bir halk ayaklanmasının kıvılcımının çakılması için gerekli potansiyeli içinde barındırmaktadır.”

Cephe’nin ısrarla üzerinde durduğu bir husus da işgal altındaki Kudüs’te yaşanan ve gayet ciddi bir düzeye ulaşan olayların Kudüs’teki kitlesel hareketi yönetmeye, kentteki Filistinlilerin azimli mücadelesini desteklemeye ve işgalci devletin yürüttüğü teröre, ordusuna ve yerleşimcilerine karşı koymaya hazır birleşik bir ulusal liderliğin oluşturulması ihtiyacıdır. Arapların resmî planda sessiz kaldığı ve uluslararası düzeyde emperyalistlerin Siyonist yapının suçlarına ortak olduğu koşullarda, Kudüs’teki Siyonist saldırılara cevap verme noktasında resmî Filistinli kurumlar ve yetkili makamlar tümüyle başarısız oldular.

Cephe’nin kanaatine göre, Kudüs’ün yüzleştiği riskler tümüyle gerçek ve sistematiktir, burada gerçek manada bir savaş yaşanmaktadır. İşgalci devlet Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekânsal açıdan bölme planlarını yürürlüğe koymaya başlamış, içerisinde onlarca insana yönelik saldırılarını, mekânı işgal etmeyi, birçok kişiyi yaralamayı sürdürmüş, hakikatin paylaşılmasına mani olmak için gazetecilere aynı zamanda ambulanslara saldırmış, gözaltına alınan ve soruşturulan yaralıları kaçırmıştır. Bu çarpıcı gelişmeler, kitlesel hapis cezaları ve keskin nişancı ateşi ile “taş atanlar”ı ezmeye çalışan Netanyahu liderliğindeki suçlu İsrail devletinin eylemleri ile birlikte yaşanmaktadır.

Cephe, bilhassa güvenlik ve askerî mevzilerinde ve yerleşimlerinde Siyonist yapının hedef alınması noktasında Filistinli tüm direniş gruplarının harekete geçmesini talep etmektedir. Batı Şeria ve Kudüs sürekli çatışmalar ve çarpışmaların hüküm sürdüğü koşullarda işgalci devlete karşı ayağa kalkacaktır. Cephe, Siyonist teröre karşı direnen Kudüs halkını, gençlerini, erkeklerini, kadınlarını, çocuklarını ve yaşlılarını selamlar.

FHKC
16 Eylül 2015
Kaynak

0 Yorum: