10 Ağustos 2015

,

FHKC Tutsakları Açlık Grevinde

FHKC Tutsakları Sedat Yoldaş Liderliğinde
Açlık Grevine Başlıyorlar

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi hapishane kolu, aralarında tutsak FHKC Genel Sekreteri Ahmed Sedat Yoldaş’ın da bulunduğu Filistinli politik tutsaklara yönelik süregiden Siyonist saldırılar ve baskınlar ile Sedat Yoldaş’ın ailesini görmesine karşı çıkan yeni emrin ardından, 11 Ağustos Salı Günü açlık grevi başlatacağını duyurdu.

Tüm Siyonist hapishanelerindeki FHKC tutsakları, Salı günü sabahı açlık grevine başlayacaklar. Tutsaklar grev sürecine, onlarca yıl süren mücadele ve direniş üzerinden kazanılmış tutsak hakları ile kazanımlarına yönelik Siyonist saldırılarına direnmek amacıyla, dost Filistinli örgüt ve politik güçlerden tutsakların da açlık grevine başlayacağı hapishanelerde mücadelenin yükseldiği ve çatışma ortamının derinleştiği bir gerçekte başlıyorlar.

FHKC Hapishane Kolu Bildirisi

Başında ulusal lider Ahmed Sedat’ın bulunduğu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi hapishane kolu, tutsakların adil taleplerine Hapishane Hizmetleri Dairesi’nin verdiği cevaplarla uzlaşmazlık içerisine düşülmesi sonucu, hapishane idaresiyle yürütülen müzakerelerin çıkmaza girmesi ardından, 11 Ağustos Salı günü ucu açık bir açlık grevi süreci başlatacaktır. Buna ek olarak işgal ordusu, ek üç ay süreyle ailesiyle görüşmesine mani olunan lider Sedat’a karşı güvenlik amaçlı yasaklamaları genişleten bir emir yayınlamıştır.

Hapishane kolunun da teyit ettiği biçimiyle, liderliğini Sedat’ın yaptığı Cephe tutsakları, işgalciyi tutsakların taleplerine cevap vermeye mecbur etmek amacıyla, tüm seçeneklerin tükenmesi ardından, her türden akdin ya da taahhüdün koşul olarak öne sürülemeyeceği, işgalciye karşı uzun ve zorlu bir mücadeleyi başlatmaya karar vermiştir.

FHKC tutsakları, kitlelere, Arap ve Müslüman toplumlara ve ülkelere, dünyadaki adalet ve özgürlük güçlerine, işgalci devletin hapishane ve istihbarat subaylarına karşı aralıksız sürecek, azim ve çatışma süreciyle yüklü savaşlarında tutsakların ulusal mücadelesine en geniş desteği vermeye ve kapsamlı bir dayanışma içerisine girmeye çağırmıştır. Gösterilecek dayanışmanın genişliği ve derinliği tutsaklara haklarını tam anlamıyla alana dek mücadeleyi sürdürme noktasında gerekli ilhamı verecektir.

Tutsak yoldaşlarımız, Ahmed Sedat Yoldaş’a karşı yürürlüğe konulan emirler dâhil, Filistinli tutsakların ailelerince ziyaret edilmesine yönelik getirilen yasaklamalara son vermeyi, hasta tutsakların tıbbî bakım görmesini, hapishane içlerinde koşulların devlet lehine iyileştirilmesi süreci ile yürürlüğe konulan idarî tutukluluk politikasına son verilmesini ve tutsaklara karşı Siyonist özel birimlerinin hücrelere düzenledikleri saldırı ve baskınların yasaklanmasını talep etmek amacıyla açlık grevine gireceklerdir.

9 Ağustos 2015
Kaynak

11 Ağustos Bildirisi

Bugün başlaması planlanan açlık grevinin duyurulması ardından, İsrail Hapishane Hizmetleri, tutsak FHKC Genel Sekreteri Ahmed Sedat’ın ailesince ziyaret edilmesini yasaklayan emri iptal etmek zorunda kaldı. Ailesi Sedat’ı ilk olarak bu ay ziyaret edecek, bir sonraki ziyaret Eylül ayı içerisinde yapılacak, ayrıca FHKC’nin hapishane kolundaki yoldaşlarla bu emrin kalıcı bir biçimde iptal edilmesi ile ilgili olarak nihai bir anlaşmaya varıldı.

FHKC’nin işgal hapishanelerindeki kolu, hapishanelerde verilen mücadelenin devam edeceğini ve giderek yoğunlaşacağını söyledi. Hapishane kolu, hapishanelerdeki tüm Filistin gruplarıyla koordinasyon içerisinde çalışıyor, tutsakların yaşam koşullarını iyileştirme ve tüm talepleri güvence altına alma amacını güden mücadelenin bir sonraki safhaları için tüm Filistinli tutsakları birleştiriyor. Bu nedenle FHKC hapishane kolu, açlık grevi kararına imza atan gruplardan biri olarak, bu kararı askıya aldığını ve ileride gerçekleşecek protesto dâhilinde tüm Filistinli tutsakların ulusal hareketine katılacağını duyurdu.

0 Yorum: