14 Ağustos 2015

,

Açlık Grevinde 60. Gün


Filistinli Tutsaklar Derneği’nin açıklamasına göre, iki aydır açlık grevinde olan Filistinli tutsak Muhammed Allan Cuma sabahı bilincini yitirdi.
Derneğin açıklamasına göre, Allan’ın sağlığı geceleyin tehlike arz edecek şekilde kötüleşti ve Allan şiddetli titreme ardından komaya girdi. Barzilai Tıp Merkezi ise Allan’ın sağlık durumunun stabil olduğunu, nefes alıp vermesine yardımcı olmak için suni solunum cihazına bağlandığını söyledi.
Uluslararası Kızıl Haç Komitesi gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirildi, komite bunun üzerine kendisine damar yoluyla sıvı ve sodyum verilen Allan’ı muayene etmesi için bir doktor gönderdi.
İsrail Hapishane Hizmetleri’nin bir sözcüsü ise bu gelişmelerden haberdar olmadıklarını söyledi. İsrailli yetkililer, daha öncesinde Allan’ın sağlığı kritikleştiği takdirde kendisini zorla beslemek için kimi tartışmalara yol açan yeni kanuna başvurabileceklerini ifade etmişti.
Ancak İsrail meclisinin Filistinli üyesi Usame Sadi, “sağlık durumu çok kötü. Allan birkaç saat içinde şehit olabilir.” dedi.
Yaptığı duyurudan kısa bir süre sonra İsrail Hapishane Hizmetleri, İsrail hapishanelerinde alarm durumuna geçtiğini, tüm kısımları kapatıp namaz kılınmasına mani olacağını açıkladı.
Ma’an

0 Yorum: