22 Temmuz 2015

,

Rojava Dayanışması



Rojava Dayanışması Avustralya, 20 Temmuz 2015 günü Suruç’ta meydana gelen, Kobanê ile dayanışma için bir araya gelmiş gençlere yönelik korkakça ve barbarca saldırıyı kesin surette kınadığını bildirir.

Kobanê’ye gitmek ve savaşın harabeye çevirdiği şehrin yeniden inşasına yardım edip savaştan etkilenen çocuklara hediyeler vermek için sınırı geçmeye hazırlanan genç eylemcilere karşı, yüreği nasır tutmuş, insanlıktan çıkmış kişilerce düzenlen bu saldırı, insanlığın düşmanlarınca ortaya konmuş bir zulümden başka bir şey değildir. Ama bu kişiler, terör ve korkaklıkla uluslararası Rojava dayanışma hareketini ezebileceğine inanmakla büyük bir yanlış yapıyorlar.

Bu korkakça saldırıda sevdiklerini kaybedenlerin acılarını paylaşıyor, onlara başsağlığı diliyoruz. Bir yandan da saldırıda yaralananları düşünüyor, onların hızla iyileşmesini istiyoruz.

Bu dehşet verici ve korkunç saldırıya rağmen tek avuntumuz, yaşanan namert saldırının uluslararası Rojava dayanışması hareketinin hem Rojava devriminin hem de Kobanê’nin yeniden inşasının aktif biçimde desteklenmesine dönük kararlılığını zerre etkilemeyeceğini bilmek.

Rojava Dayanışması Avustralya

0 Yorum: