28 Temmuz 2015

,

Ahmed Sedat'a Saldırı


Filistinli lider ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Sedat, Nafha Hapishanesi’ndeki Filistinli politik tutsaklara yönelik İsrailli hapishane gardiyanlarının yürüttüğü saldırı kampanyasının bir parçası olarak saldırıya uğradı. Sedat ve yoldaşları, 27 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve 28 Temmuz’un erken saatlerine dek süren saldırıda yaralandılar.
Filistinli tutsaklar hücrelerinde saldırıya maruz kalıyor, mallarına el konuluyor. Hapishanedeki birçok hücre alevler içerisinde. İşgalci devlete mensup yetkililer Gazze’den Nafha’ya yapılacak aile ziyaretlerine yasak getirdi. (Sedat iki yıldır aile ziyaretlerini reddediyor ve aile ziyaretlerine yönelik keyfi yasaklamalara son vermek amacıyla hâlihazırda mahkemeler nezdinde bir savaş yürütüyor.)
FHKC, işgal devletini Sedat’ın ve diğer tutsakların hayatlarını kaybetmesinden işgal devletini sorumlu tutacağını söyleyen bir bildiri kaleme aldı ve Filistinli liderle diğer tutsaklara yönelik bu saldırıya cevaben Filistinli tutsakların eyleme geçeceği konusunda uyarıda bulundu.
Saldırıyla ilgili protestolardan biri de 29 Temmuz Çarşamba günü saat sabah onda Gazze’de gerçekleştirilecek. Kendi şehrinizde de protestolar tertipleyin, İsrail konsolosluklarını protesto edin, işgal devletine karşı boykot, tecrit ve yaptırım için eyleme geçin.
Ahmed Sedat’a Özgürlük Kampanyası
28 Temmuz 2015
Kaynak
FHKC Bildirisi
Sedat’a Saldırıya Karşı Eyleme Geçin
FHKC Genel Sekreter Ahmed Sedat Yoldaş’a ve Nafha Hapishanesi’ndeki diğer tutsaklara yönelik Siyonist saldırının sonuçları konusunda uyarıda bulundu ve saldırının eylemle karşılığı verilmeksizin geçiştirilemeyeceğini söyledi.
“Lider Sedat işgalci devletin boğazındaki dikendir. O, Siyonist gardiyanların ve hapishane sisteminin acımasız saldırılarına rağmen, işgalci devletin, onun politikalarının ve bir bütün olarak Siyonist projenin kendisiyle yüzleşmenin milli bir sembolüdür.”
Cephe bildirisinde, “Sedat’a ve Nafha Hapishanesi’ndeki bir dizi tutsağa yönelik bu korkakça saldırının işgalciye sürekli meydan okuyan tutsakların iradesini ve sabrını kırma girişimidir ve Filistin halkına karşı gerçekleştirilen kapsamlı saldırının genel bağlamı dâhilinde yaşanmıştır.” demektedir.
FHKC, şu hususun özel olarak üzerinde durmaktadır: “bölgesel ve uluslararası toplantılarda tutsakların mücadelesini destekleme amaçlı kapsamlı bir program geliştirmek ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Filistinli politik tutsakların dosyasının teslim edilme sürecinin hızlandırılıp inatla takip edilmesini sağlayarak onları serbest bırakması noktasında Siyonist düşmanı zorlayacak çeşitli çalışmalar yürütmek Filistin halkının milli bir sorumluluğudur. Cesur Filistinli tutsaklara karşı sürekli işlenen sistematik suçların durdurulması ve tutsakların haklarının savunulması için mücadele edilmesi, uluslararası kurumların ve eylemcilerin de görevidir.”
Buna ek olarak Cephe’nin silâhlı kanadı olan Ebu Ali Mustafa Tugayları da şu tespiti yaptı: “Nafha’daki faşist yetkililer, Ahmed Sedat yoldaşa ve cesur yoldaşlarımıza attığı dayak ve yaptığı işkence iki gündür sürüyor. Tüm yoldaşlarımız ve Filistin halkı, Siyonistlerin tutsaklara yönelik süregiden saldırısına karşı direnişin tüm araçlarıyla harekete geçmeye çağırıyoruz. Ebu Ali Mustafa Tugayları, liderimiz Ahmed Sedat ve tutsaklarımız çile çekerken ellerini-kollarını bağlayıp oturmayacaktır. İşgalci devletin liderleri cesur tutsaklarımıza karşı işledikleri suçların sonuçlarıyla yüzleşmelidirler.”
FHKC

0 Yorum: