14 Ekim 2014

, ,

Nasrallah Bekaa'dan Sesleniyor


Nasrallah Bekaa’dan Sesleniyor: “Tekfircileri Bitireceğiz”

 

Doğu Bekaa Vadisi’nde yapılan özel bir toplantıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ne pahasına olursa olsun, “tekfircilere ve teröristlere karşı koyma”ya dönük hiç değişmeyen kararını bir kez daha yineledi.

Nasrallah, Bekaa ve Kalamun’daki bir dizi kasabanın dış mahallelerinde Suriye’deki El-Kaide uzantısı Nusret Cephesi ile IŞİD’in sık sık gerçekleştirdiği terörist saldırılara ve güvenlik risklerine rağmen, Bekaa’daki Hizbullah militanları ve generalleri ile bir araya geldi.

Bekaa toplantısının birkaç mesajı vardı, bu mesajlar, Hizbullah’ın Suriye sınırındaki militanlara karşı koyma, teyakkuz hâline dönük hazırlıkları artırma, Hizbullah üslerine yönelik militanların (Brital ve Nahle’de) gerçekleştirdiği son saldırıların yol açtığı sonuçlarla ilgilenme ve savaşçıların morallerini artırmayla ilgiliydi.

Nasrallah, “Kalamun savaşı, direncimizi ve kararlılığımızı temsil ediyor” dedi ve şu tespiti yaptı: “Tekfircilere karşı mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz.”

“Bu düşmana teslim olmayacağız ve Lübnan ile Lübnan halkına yönelik her türden saldırıya karşı koyacağız” diyen Nasrallah, şunları söyledi: “Şehidlerimizin ve yaralılarımızın fedakârlıkları o büyük zaferle taçlanacaktır.”

“Tekfircilerin yaptığı baskı fırsatlara ve zaferlere yol açmaktadır. İran’da İslam Devrimi de bu şekilde başarılı olmuş, Lübnan’daki İsrail işgali de bu şekilde sona ermiştir.”

Ersal’in dış mahallelerini bugün işgal altında tutan İslamcı militanlar, Kış yaklaştıkça Zebadanî veya diğer Kalamun bölgeleri üzerinden kendilerini güvenli alanlara götürecek bir rota açmaya çalışmaktadırlar.

Geçen hafta Hizbullah’ın sorumluluğunu üstlendiği, İsrail işgal güçlerine yönelik operasyonla ilgili olarak da Nasrallah şunları söyledi: “Amaçlanan mesaj ilgili kişilere verilmiştir. Bölgedeki büyük değişikliklere ve IŞİD’in yükselişine rağmen Direniş, her türden İsrail saldırısını püskürtme noktasında, hâlâ güçlüdür, vardır ve hazırdır.”

Vefik Kansu

0 Yorum: