23 Eylül 2014

, ,

ABD Terörizmin Anasıdır


Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, örgüte hitaben yaptığı konuşmasında, “dünyadaki tüm terörizmin kaynağı olan Birleşik Devletler’in öncülüğünü yaptığı IŞİD karşıtı koalisyonun asla parçası olmayacaklarını” söyledi.

Nasrallah, televizyondan yayınlanan konuşmasında şu tespiti yaptı: “Salı günü Suriye’de yasadışı hava saldırılarına başlayan uluslararası koalisyon, iddia edilenin aksine, terörizmle mücadele etmek değil, ABD’nin çıkarlarını muhafaza etmek için oluşturulmuştur.”

Genel sekreter şu değerlendirmeyle konuşmasına devam etti:

“Amerika terörizmin anası, terörizmin kaynağıdır. Eğer dünyanın herhangi bir yerinde terörizm varsa, orada Amerika’yı arayın.

Amerika, Siyonist devletin uyguladığı terörizme eksiksiz destek sağlamaktadır. O, İsrail’i askerî, mali, hukukî açıdan desteklemekte, hatta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde İsrail aleyhine alınan kararları veto etmektedir.”

ABD ve onun Arap ülkelerindeki müttefik diktatörleri, Suriye’deki cihadist hedeflere karşı herhangi bir yetkiden azade biçimde hava saldırıları düzenlediği noktada, Şam’ın müttefikleri İran ve Rusya gelişmelere tepki gösteriyorlar.

Nasrallah, koalisyona karşı çıkışının IŞİD’e destek manasına gelmeyeceğini söylüyor ve aşırıcıları defalarca kınadığını, onların imha edilmesini istediğini not ediyor.

Ama gerçek şu ki IŞİD karşı koalisyona dâhil olanların önemli bir bölümü cihadist militanları finanse eden güçler ve bugün Irak ile Suriye güçleriyle savaşıyorlar; dolayısıyla bölge halkının bu türden eylemlerin ana nedenini sorgulaması gerekiyor.

Ahbar

0 Yorum: